UHF-VHF sávban működő MCRB típusú rádiótelefon bázis és átjátszó állomások

Az állomások rendeltetése:

Az MCRB-… átjátszó állomások a nagy területű, vagy erősen tagolt terepen működő, sugaras szervezésű VHF/UHF diszpécser-rendszerek rádiós bázisállomása.
A MultiCom Kft átjátszó rádiós bázisállomásai a szokásos felhasználói igények kiszolgálására készülnek. A berendezések elsődlegesen beszédátviteli célokra, pont - pont, pont- multipont összeköttetéseknél fix, mobil és kézirádiók beszédforgalmának kiszolgálására használhatók.

Bonyolult nagy területi lefedettséget biztosító rádiórendszerek:

Egyedi igények szerint megtervezett megyei, vagy országos méretű komplex átjátszó rendszerek. A több bázis állomás alkalmazásával felépített rádióhálók lehetnek közelkezeltek, 4/6 huzalosan, vagy rádiósan távolkezeltek.
Az átjátszó állomások több felhasználói csoport részére történő zavartalan működését programozható CTCSS kódok biztosítják.
Az átjátszó hálózatok diszpécser munkahelyekkel is rendelkezhetnek, amelyek számítógéphez csatlakozva a teljes forgalom nyilvántartását is elvégzik. Audió kimenetük segítségével a beszélgetések rögzíthetők. A berendezések szelektív hívóhangok vételére és konverziójára is képesek inteligens vezérlőiknek köszönhetően. (szabványos 5 hangú szekvenciák, vagy igény szerint DTMF) Az egyes irányok és az azon belüli felhasználók, tetszés szerint címezhetők. A diszpécserpultok és a rendszer átjátszói is rendelkezhetnek, igény szerint önálló telefonvonali végződéssel.
Select-5 -DTMF - Select-5 kódkonverzió segítségével a ki és bemenő telefonhívások automatizálhatóak.

átjátszó

Átjátszó és bázis állomások fajtái és főbb ismérvei:

Az átjátszó, vagy bázis állomások működésének milyensége a fizikai eszközökön kívül a működtető szoftvertől is jelentősen függ. Sőt egyre inkább ez lesz a meghatározó.
Egy állomás megrendelésekor szükséges ismerni a működési algoritmust és a kívánt szolgáltatásokat. 
letölthető adatlap segítséget nyújt az alapvető követelmények előre történő meghatározásához.

bázis állomás

MCRB……..D típusú átjátszó állomás elemei:

- MCRU…..D típusú adó-vevő fiók
- MCRP…. típusú végfokozat
- MCPS-1210 típusú 230VAC/13,6VDC/10A tápegység
- Vezérlő fiók
- Izolátoros antennaközösítő egység
Az átjátszó állomás moduláris felépítése lehetővé teszi a gyors szervizelést.

Letölthető anyagok:

- Diszpécser rendszer leírása
- Tevékenységirányítási Rendszer telepítési és felhasználói leírása
- Adatlap
- MCRB... műszaki ismertető