Műholdas gépjármű követőrendszer


A berendezés rendeltetése:
A gépjárművédelmi egység a védett gépjárművek lopás illetve rablás elleni védelmére szolgáló egység, mely opcionálisan kiegészíthető egy logisztikai egységgel forgalomirányítási célra.

A berendezés működésének rövid leírása:
A központi egység vezérli a beépített elemek közötti kommunikációt, érzékeli és vezérli a bemenetek és kimenetek állapotait. Meghatározza a gépjárművédelmi egység üzemi állapotait, kiértékeli és végrehajtja a tasztatúráról, valamint a központi diszpécser állomás felől a GSM hálózaton keresztül kapott parancsokat. Jelzéseket küld a diszpécser állomás felé a GSM hálózaton keresztül. A beépített GPS vevő a vezérlési állapotoknak megfelelően érzékeli a gépjármű helyzetét, haladási sebességét és irányát.

A kezelő személy a tasztatúra egységen keresztül tart kapcsolatot a fedélzeti egységgel. A tasztatúra egység hang és fényjelzéssel kijelzi az egység üzemi állapotait. A billentyűzetről lehet parancsokat adni, illetve bizonyos paramétereket a felhasználó által megváltoztatni.

A mozgásérzékelő egység kimenete jelzést ad a vezérlő egységnek, ha a gépjármű elmozdul a helyéről. A csatlakoztatott típustól függően az érzékelő lehet rezgés, dőlés (emelés) érzékelő együtt, vagy részben.

A tartalék akkumulátor biztosítja a gépjárművédelmi egység működését akkor is, ha a fedélzeti akkumulátort eltávolítják.

A relé egység növeli a kimenetek terhelhetőségét a beavatkozási pontoknak megfelelően nyitó vagy záró kontaktussal.

A GPS antenna segítségével látja a GPS vevő a navigációs műholdakat.

A GSM antenna biztosítja a beépített GSM modem működését a hálózaton.

A fedélzeti egység rendelkezik egy logisztikai bővítő csatlakozóval, melyre opcionális külső eszközöket lehet csatlakoztatni a felhasználó igényei szerint.

Üzemállapotok:
1. Parkoló állapot ( a gépjármű nem indítható)
2. Azonosítást kérő állapot (PIN kód kérés)
3. Azonosított állapot ( normál üzemállapot)
4. Riasztott állapot (azonosítás elmaradása esetén SMS küldés)
5. Segély állapot (SMS riasztó jelzések küldése)
6. Felfüggesztett állapot (kikapcsolás taszterről)
7. Kikapcsolt állapot (kikapcsolás a távfelügyeleti munkahelyről távvezérléssel)
8. Route - követési - állapot (koordináták küldése)


Műszaki ismertető letöltése